Türk Kültür ve Miras Vakfının çadırında Türk dünyasının kültürü tanıtılıyor 5. Dünya Göçebe Oyunları’nı izlemeye gelen her ziyaretçinin mutlaka gezdiği “Göçebeler Dünyası Etno Köyü"nde ayrıca UNESCO ile Türk Kültür ve Miras Vakfının da çadırları bulunuyor. stanbul’dan gelen Selat Metin, burada Türk kültürünün en eski sanatlarından ebru sanatını tanıttığını söyleyerek, “Kazak insanlarının dışında diğer ülkelerden Dünya Göçebe Oyunları’nın yapıldığı alanda inşa edilen “Göçebeler Dünyası Etno Köyü"nün ziyaretçileri de geleneksel oyunlar oynayarak eğlenceli zaman geçirdi. Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleştirilen 5. Dünya Göçebe Oyunları’na yerli ziyaretçilerin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen yabancı turistler de yoğun ilgi gösterdi. Türk Kültür ve Miras Vakfının çadırında Türk dünyasının kültürü tanıtılıyor 5. Dünya Göçebe Oyunları’nı izlemeye gelen her ziyaretçinin mutlaka gezdiği “Göçebeler Dünyası Etno Köyü"nde ayrıca UNESCO ile Türk Kültür ve Miras Vakfının da çadırları bulunuyor. stanbul’dan gelen Selat Metin, burada Türk kültürünün en eski sanatlarından ebru sanatını tanıttığını söyleyerek, “Kazak insanlarının dışında diğer ülkelerden Dünya Göçebe Oyunları’nın yapıldığı alanda inşa edilen “Göçebeler Dünyası Etno Köyü"nün ziyaretçileri de geleneksel oyunlar oynayarak eğlenceli zaman geçirdi.

Hazreti sultan camisi

Kazakistan, oyunlar dolayısıyla davet ettiği gazetecilere Astana ve çevresindeki tarihi turistik ve kültürel alanları gezdirdi.

Astana şehir merkezindeki Bayterek kulesi en çok ilgi çeken yerlerden

Astana şehir merkezindeki Bayterek kulesi en çok ilgi çeken yerlerden

Türkiye oyunları beşinci sırada tamamladı

Türkiye oyunları beşinci sırada tamamladı Ulusal müzedeki Altın adam en çok ziyaret edilen yer Kazakistan’ın dünyaca ünlü sanatçısı Dimaş Kudaybergen göçebe oyunlarının son gününde verdiği konserle gönülleri fethetti. Astana’nın sokakları pırıl pırıl. Parkları çocuklar için hem oyum eğitim alanı