EURO 2024 yarı final ve final maçları için hazırlanan toplar tanıtıldı.

Gri renkli top turnuvanın düzelendiği  Almanya'nın bayrak renklerine atıfta bulunarak siyah, kırmızı ve sarı detaylar içeriyor.

Katar'da 2022 yılında düzenlenen Dünya Kupası'nda başarı ile uygulanan yarı otomatik ofsayt sistemiyle uyumlu çalışacak, maç yetkililerine veri sağlayan teknolojiye sahip olan top, maçın kritik anlarında oyuncuların ve topun doğru pozisyonlarını belirlemeye yardımcı olacak.

Yeni futbol topu İspanya-Fransa ve Hollanda-İngiltere maçlarında ilk kez kullanılacak.

Topla makro dokulara sahip

Her iki top da aerodinamiği artırmak için mikro ve makro dokulara sahip poliüretan kaplamadan ve 20 parçalı bir panel dış yüzeyden yapılmıştır.

Yarı finaller öncesinde Adidas, yeni topun oyuncularla test edildiğini açıkladı. Beyazdan gümüşe geçişin ardından topun sahada ışığı yansıtmayacak şekilde öne çıkması sağlandı.

Yarı otomatik ofsayt sistemine uygun çalışacak

Top ayrıca, yarı otomatik ofsayt sistemiyle uyumlu çalışarak maç yetkililerine veri sağlayan teknolojiye sahip. Bu sayede topun ve oyuncuların kritik anlarda doğru pozisyonları belirlenebilecek. Topun içindeki sensör, şarj edilebilir bir pil ile çalışıyor ve bu teknoloji, 2022 Katar Dünya Kupası'nda da başarıyla kullanılmıştı.