Gençlerbirliği'nde hafta içinde Alagöz Holding Niyazi Akdaş döneminde kulübe verdiği borçlar nedeniyle haciz işlemi uygulamıştı.

Kulüpten bugün yapılan açıklamada haciz işleminin tarafların mutabakatı ile sonlandırıldığı duyuruldu.

Peki karşılıklı mutabakat ile sonlandırılan haciz işlemi neden başlatıldı, haciz işleminin başlamasına hangi yönetici neden oldu?

Hacettepe 1945 faktörü

Bilindiği gibi kulübün bir binasının bir kısmından ve sahalardan kiracı olarak yararlanan Hacettepe 1945 ile Gençlerbirliği'nin Osman Sungur başkanlığındaki yönetimi arasında sorun yaşanıyordu.

Bölgesel Amatör Lig'e düşen Hacettepe 1945'in sahibi İlker Ceyhun Alyurt 3.Lig'de mücadele eden Kırıkkale takımı Türk Metal 1963'i satın almıştı.

Gençlerbirliği ise kiralama işleminin Hacettepe 1945'e yapıldığını belirterek Türk Metal 1963'i Gençlerbirliği İlhan Cavcav Tesisleri'ne almamıştı.

Alyurt, Cantürk Alagöz'den ricacı oldu

Bu gelişme üzerine İlker Ceyhun Alyurt'un Iğdır FK Başkanı Cantürk Alagöz'den aracı olup konuyu çözüme kavuşturması için ricada bulundu.

Gençlerbirliği Başkanı Osman Sungur, Iğdır FK Başkanı Cantürk Alagöz ve Hacettepe 1945 Başkanı İlker Ceyhun Alyurt bir yemekte buluştu.

Yemekte Osman Sungur'un artık sorun çıkarmayacaklarını ifade ederek tesisleri kiralama süresinin bitimine kadar kullanabilecekleri İlker Ceyhun Alyurt'a bildirdi.

Tutulmayan söz

Ancak Osman Sungur'un verdiği sözlere karşılık Türk Metal 1963, Gençlerbirliği İlhan Cavcav Tesisleri'ne alınmadı.

Bunun üzerine Cantürk Alagöz'ün Osman Sungur'u arayıp verdiği sözü neden tutmadığını sordu.

Taner Ünlü'nün inadı haciz işlemine neden oldu

Osman Sungur'un Cantürk Alagöz'e, "Yönetici arkadaşlara söyledim... Ama genel sekreter Taner Ünlü'ye bir türlü söz geçiremiyorum" dedi.

Bu gelişme üzerine Cantürk Alagöz İlker Ceyhun Alyurt ile ortak avukatlarına haciz işlemi başlatmak için talimat verdi.