Kuruluşunun 100. yılını kutlamaya hazırlanırken, tarihinin en derin ekonomik krizini yaşayan Gençlerbirliği’nde, takımı ligin son basamağından, kulübü de mevcut borçlarından kurtarabilme adına yürütülen çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor.

Beştepe cephesinin öncelikli hedefi, transfer yasağını kaldırıp tahtayı açmak ve yapılacak oyuncu takviyeleri ile ikinci devreye güçlendirilmiş bir takımla girebilmek. Kırmızı-siyahlılar, ara transfer dönemi öncesinde Fenerbahçe ve Ankaragücü kulüpleri ile yaptığı görüşmelerde, iki takımdan Beştepe’ye oyuncu verilmesi konusunda prensip anlaşmasına varmış gibi görünüyor. İstanbul’un sarı-lacivertli ekibi, takımda fazla forma şansı bulamayan 1-2 tecrübeli ismin yanı sıra 3-4 genç futbolcuyu Gençlerbirliği’ne gönderme konusuna sıcak bakıyor. Bu oyuncuların maliyetinin de Fenerbahçe tarafından karşılanacağı belirtiliyor.

11-12 oyuncunun katılımı planlanıyor

Gençlerbirliği cephesinin elini, mali anlamda rahatlatacak asıl gelişme, Beştepe’den yetişen Arda Güler’in, Fenerbahçe’den başka bir takıma gitmesi durumunda, kırmızı-siyahlı ekibin alacağı yüzde 20 payın, iki taraf arasında son dönemde yapılan görüşmelerin ardından belli bir noktaya çekilerek, uzlaşı yolunun sağlanmış olmasında. Bu rakamın 2.5 milyon Avro olduğu dile getiriliyor. Süper Lig’de ilk yarıyı hedeflerin ve beklentilerin uzağında tamamlayan ve ikinci yarıya girerken kadroda revizyon yapmaya hazırlanan Ankaragücü, sezonun ilk bölümünde çok az süre alan ya da hiç görev yapamayan oyunculardan 5-6’sını Beştepe’nin yukarı yakasına kaydırmayı planlıyor. Bu aşamada Gençlerbirliği cephesinin oyuncuları ikna etmesi ve gözden çıkarılan sarı-lacivertli futbolcuların tercihlerini farklı kulüplerden yana kullanmaması önem kazanıyor. 2 kulüpten gelecek isimlerin yanı sıra diğer takımlardan da bazı oyuncuların ara dönemde Beştepe’ye katılımı bekleniyor. Gençlerbirliği yönetiminin, 1.5 sezondur transfer tahtasının kapalı kalmasına neden olan, geçmiş dönem yönetimlerince transfer edilen ve alacakları ödenmeyen oyuncuların temsilcileri ile yakın zamanda temaslarını sıklaştırdığı, yapılan pazarlıklarda önemli mesafe katettiği öğrenildi. Transfer yasağına neden olan dosyalar Türkiye Futbol Federasyonu’nun belirlediği 23 Aralık 2022 gününe kadar çözülmezse kulübe 3 puan silme cezası gelmesi gündemde. Giovanni Sio, Piris da Motta ve Srdjan Spiridonovic dışındaki futbolcularla anlaşma sağlandığı ifade ediliyor.

Camiada tepkiler yükselmeye başladı

Beştepe cephesi, maddi kaynak oluşturma girişimlerinde, kısa süre önce göğüs reklamı konusunda bir firma ile anlaşma sağlarken, ikinci adımı isim sponsorluğu için atmaya hazırlanıyor. Bu konuda temasların sıklaştığı, gerekli hukuki çalışmaların yapıldığı ve Türkiye Futbol Federasyonu ile de fikir alış verişinde bulunulduğu iddia ediliyor. Bu girişimin olumlu sonuçlanması durumunda, Gençlerbirliği’nin adının önüne ya da arkasına sponsor firmanın ismi eklenecek. Bununla ilgili paylaşımlar sosyal medya hesaplarında ve internet haber sitelerinde yer alırken, Gençlerbirliği’nde, mevcut yönetime muhalif olarak gösterilen isimler ve kulüp delegeleri, kulübün şirketleşmesiyle ilgili girişimde olduğu gibi bu konuda da tepkilerini sert biçimde göstermeye başladı. Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş ve yönetimdeki arkadaşları, daha önce de Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) düşen Hacettepe’nin, mücadelesini 3. Ligde vermesi için Kalecik FK yöneticileri ile bir anlaşma yapmış, takım, Hacettepe 1945 Spor Kulübü ismiyle, TFF 3. Lig Birinci Grupta kalmayı sürdürmüştü. Mor-beyazlılar, mücadele ettiği bu kulvarda 16. hafta sonunda 20 puanla 9. basamakta yer alıyor.