EURO  2024’de   İlk  8 Önemli  ve Değerli

A Milli Takım, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya ile karşılaştı. Milli Takım maçı Merih Demiral'ın golleriyle 2-1 kazandı. Çeyrek finale yükselen A  Milli Takım  A Milli Takım, 6 Temmuz’da  Hollanda ile Berlin'de karşılaşacak.

EURO 2024’ün  en genç  üç  takımından  biri olan  Türkiye, 16 yıl aradan sonra  Avrupa’nın en iyi  8 takımı  arasına  adını yazdırarak futbolun prestij ve   görünürlük yönünü de  pekiştirmiş  oldu.

Hakan’sız  A  Milli Takımın  Temel  Doğruları

Avusturya karşısında  kart  cezalı  Hakan Çalhanoğlu’ndan yoksun olarak çıkan, A Milli  takım hep  alışık olduğu oyun planından farklı  bir oyun   ortaya  koyarak belirgin şu temel doğru  işleri yaptı:

Sonuçta;  Yakışıklı  a Milli  Takım Leipzig’den Berlin’e  Yolculuğa  Başladı

İkinci  yarıda topun kıymetini  bilemediği anlarda  A  Milli  Takım Avusturya’dan  baskı görmesine karşın maçı  2-1’le geçerek  çeyrek finale  yükseldi.

Bu  oyunda, “kazanan  haklıdır”  bulgusundan hareketle  A Milli Takımım sorumlusu Montella doğru işler,  değişiklikler ve  oyuna  dokunuşlar  yaptı.

Söz sonunda, temel bir turnuva-şampiyona  mantığı  olan  “gol  yemezsen;  yenilmezsin!”  planını A Milli  Takım  önce savunmanın  doğrularını  yaparak,  defans  güvenliğini korumasını bildi. Sonra da iki   duran  topla da maç öncesi futbol güzellemeleri yapılan rakibi Avusturya’yı  EURO  2024’ün dışına iterek tebrikleri de hak  etti.

EURO 2024 turnuvasında Avrupa’nın en iyi  8 takımı  arasına  adını yazdıran A Milli  Takım, bu  başarısıyla da  47  bin  seyircili Leipzig  Stadyumundan  80  bin kapasiteli Berlin stadyumunda 6 Temmuz’da karşılaşacağı  Hollanda maçı için   yeni  bir  kareografiye  ve  maç öncesi stadyum yolundaki  kırmızı-beyazlı  ay ve yıldızlı kortej  yapmak için  hazırlıklara  şimdiden  başladı.

Kaynak

Türkiye-Avusturya EURO 2024 Son 16 Maçı. (2-1).Leipzig: Almanya.02.07.2024.

 İspanya-İtalya EURO 2024  Çeyrek  Finale Yükselme Maçı.

 İletişim ve Erişim

Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.

e-posta         : mkara@gazi.edu.tr  

ORCID          : https://orcid.org/0000-0003-3488-1021

Web         (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara 

Web         (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara

Web         (3): www.yurtspor.com

Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir

Web         (5): www.mektepligazete.bülten

Facebook  (1): Kirizma
Facebook  (2): Mustafa Karaağaçlı
Twitter         : M_Karaagacli_
İnstagram    : mustafakaraagacli1

Blog             :Kirizma.blogspot.com