Her  Turnuvada  İlk  Maç Gerçeği; Galibiyettir

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ilk maçında BVB Dortmund Stadyumu'nda Gürcistan'ı 3-1 mağlup ederken, Maçın  en gerçek yanı; Turnuvaya Galibiyetle  başlamaktı.

Bu galibiyet  A Milli Takımın  turnuvalardaki ilk maçında aldığı ilk galibiyet olarak da anlamlıydı.

A Milli’lerden Diğer  İlkler  ve  Portekiz

EURO 2024 grup maçlarında Hırvatistan’ı deplasmanda yenmesi, ardından hazırlık  maçında Almanya’yı da deplasmanda 72 yıl  sonra mağlup ederek, ilklere imza atmıştı.

Grubun ikinci maçında Portekiz  ile karşılaşacak  A Milliler bugüne kadar  hiç galibiyeti olmayan Portekiz karşısında da galibiyet almak için sahaya  çıkacak.

Gürcistan karşısında attığı gole Arda Güler, turnuvanın  ve A Milli  Takımda  en genç gol atan ilk oyuncusu oldu.

Skordan Yorumlanacak Maç

A Milliler turnuvanın  en  genç ikinci  takımı olarak, elbette oyunun  hem ofans hem  defans yönünde eksiklikleri var.

A Milliler;

Gürcistan  maçındaki özellikle  ikinci devrenin  başında üçlü stoperli oyunda 6   orta saha dizilimiyle  oynama gibi bir kurguyla da rakibe  çok pozisyon verdi. Özellikle 2-1  skor üstünlüğü ile  girilen  uzatmalarda  beraberlik golünü  her an  kalesinde  görebilecek pozisyonlar  yaşadı.

 

A  Milli  Galibiyet Önemli  Çünkü; Gürcistan Rahatsız  Edici

A Milli Futbol Takımı, 2024 EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na  galibiyetle  başlaması çok  yönlü   önemli  ve değerliydi.

Teknik olarak  rakip  Gürcistan her hattıyla kompakt ve temastan  çekinmeyen  oyunuyla rakibine rahatsızlık veren, oyun  içinde  sabırlı bekleyerek kontraları iyi  uygulayan  bir takım.

Gürcistan maçı  3-1  kaybetmesine  rağmen oyundan hiç düşmedi.

Avrupa  futbolu  ikliminde “ben de  varım” dedi.

A  Mili Karne

F Grubu ilk maçında BVB Dortmund Stadyumu'nda Gürcistan'ı 3-1 mağlup eden, A Milliler’de kalede  Mert Günok güven verirken;   Mert  Müldür, Arda Güler ve  Keren Aktürkoğlu skora  katkılarıyla dikkat çekti.

Hakan Çalhanoğlu   oyununu  defans  ve ofans yönünü etkili oynarken,  Samet  Akaydın  kritik müdahaleleriyle , Ferdi  Kadıoğlu  kanat  bindirmeleriyle Kenan Yıldız ve Barış Alper Yılmaz takımın  3.  Bölge  organizasyonlarının  zenginleştiren isimler  oldu.

 

Söz  Sonunda Montello’ya Portekiz  Ödevi

Gürcistan karşısında aldığı galibiyetle turnuvaya 3 puanla başlayan A Milliler 22  Haziran’da karşılaşacağı  Portekiz karşısına önce defans  güvenliğini   öne  çıkaran sonra da  3. Bölgeye  hızlı geçen ofans  organizasyonlarına dayalı oyunu maçın geneline yayması gerekiyor.  Çünkü  turnuvaların  gedikli deneyimli  Portekiz maçı  ayrı   bir  oyun  planı istiyor.  Yakışıklı A  Milliler’de  başta Montello ve teknik kadro ödevini iyi yaptığında, bunu başaracak  kalitede, moralde ve teknikte  oyuncu karakterine sahip görünüyor.

Kaynak

Türkiye-Gürcistan  EURI  2024 F Grubu Maçı.  (3-1). BVB Dortmund-Almanya. 18.06.2024.

İletişim

Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.

e-posta         : mkara@gazi.edu.tr  

ORCID          : https://orcid.org/0000-0003-3488-1021

Web         (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara 

Web         (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara

Web         (3): www.yurtspor.com

Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir

Web         (5): www.mektepligazete.bülten

Facebook  (1): Kirizma
Facebook  (2): Mustafa Karaağaçlı
Twitter         : M_Karaagacli_
İnstagram    : mustafakaraagacli1

Kirizma.blogspot.com