Herhalde bir şeyleri ispat etmeye çalışıyor. Sinan hoca gençleri geçtiğimiz sezon 3. lige gönderdi ya, bu arkadaş tersini yaparak güya alt yapı ile zafer kazanacak.

Geçen hafta yazdım; “Gökhan bu ligin oyuncusu değil, hatta 3. lige bile yetmediğini geçen sezon gördük” dedim. Oynadığı 25 adet 90 dakikada 3 golü vardı, asisti yoktu. Boşuna vakit kaybetme dedim. Hoca ise inadına 90 dakika tahammül etti. Maç boyunca bir defa ben Gökhan’ı gördüm, o da rakibe faul yaptığı pozisyondu. Peki hocam sen maçı hiç seyretmiyor musun ?

Aynı şey Amilton için de geçerli. Henüz 20. dakikada göğsüne kurşun yemiş gibi yerde kıvranıyor. Dirsek yediğini işaret ediyor ama hakeme yediremiyor.

Daha sonrası mı ?    

Güçsüz olduğu için devamlı yerde ve elleri de havada (güya pozisyonlar faul). Kafasının bandajlandığı pozisyon hariç tamamına yakını hakemi aldatmaya yönelik davranışlar.

Boluspor futbolcularına haklı olarak kızıyoruz; sürekli zaman çalmak için yerdeler. Amilton da sürekli yerde ama onun amacı zaman çalmak değil basbayağı dinlenmek. Bir de piyangodan bir şey çıkartırsa çalışmadan maçın adamı olacak. Hoca buna da 90 dakika katlandı. Oyundan çıkarken bile devam eden hırçınlığı güçsüzlüğündendi. Adamı kulübeye sokana kadar zaptedemediler. Zira performans dip yapınca akrobasi pik yapar. 

İşte hocaya bunun için zaman geçmeden teşekkür etmeliyiz, yoksa sonuç acıklı olacak.

Takımı sürükleyen 3 futbolcu Buğra Çağıran, Metehan Mimaroğlu ve Sinan Osmanoğlu’dur.

“Bir seneden fazla top oynamamış futbolcu alınmaz” demekten dilimizde tüy bitti. Etebo’ya yarım devre bile fazla geldi.

Aynı saatte 2 maç oynandığı için açık kanaldan yayınlanacak tek maç için TRT seçim yapmış. Ve bu tercih Çorumspor- Karagümrük maçı lehine sonuçlanmış…

Objektif seçim yapsalar 101 yıllık çınarı asla dijital platforma göndermezlerdi.

Peki bunda hiçbir şeye itiraz etmeyen ve her şeyi çabuk kabullenen kulüp yönetimimizin etkisi yok mu ?  Elbette var !

Bu kadar mı ?

Bu seneye kadar Ankara TSYD Kupası maçlarını naklen yayınlayan kurum bu sene dijital kanal üzerine yönlendirme yapmıştır. Şimdi diyecekler ki; “Olimpiyata rastladığı için böyle oldu.” Elbette geçerli değildir. Daha önceleri TRT Avaz ve TRT Kürdî üzerinden çok lig maçı seyrettik…  

Kamu görevi yapan bir yayıncı penceresinden; asırlık 2 Ankara takımı arasındaki maçın İstanbul derbilerinden farkı nedir ?

Bu anlaşılmaz tercihler için hem Ankaragücü hem de Gençlerbirliği taraftarları açıklama beklemek durumundadır. Zira yayın dışı kalma sırasının önümüzdeki haftalarda da Ankaragücü’ne gelme ihtimali fazladır.

Yani aynı saatte tek maç oynanırsa mesele yoktur ama iki maç oynanırsa Ankara takımı dijital platformdadır !

Sonuç olarak; bu tercihlerin bizim bilmediğimiz çok haklı nedenleri de olabilir. Bunu öğrenebilirsek belki de söylediklerimizi geri alabiliriz. Yeter ki o terazinin adil ölçtüğünü görebilelim…

Unutmadan, taraftardan sorumlu yönetim kurulu üyemizi de kutlarım. Bir adet forma için yapılan tören çok anlamlıdır ama önümüzdeki hafta aynı yerde İsmet Beltan tarafından 100 adet forma dağıtılacaktır.