Bu akşam deplasmanda ilk galibiyeti aldık. Bunu kıymetli buluyorum. Ancak Esenler Erokspor hem kadro değeri olarak bizim takımın yarısıdır hem de Yeni Malatyaspor ile birlikte düşme potasının 2 adayından biridir.

Söylemek istediğim; iddialı olmak istiyorsak bu futbol hâlâ bu lig için yeterli değildir. Hocamızın, “her maç üzerine koyuyoruz” inanışı bence yanlıştır. Zira bu gün olduğu gibi ilk yarı ile ikinci yarı arasındaki oyun kalitesinde bile siyah ve beyaz kadar eksiklik izledik.

Sinan Osmanoğlu’nun basit top kaybı olmasa, rakibin gol atması mümkün değildi. Buna rağmen maçın son bölümünde baskı kurabilmeleri bile düşünmemiz gereken bir durumdur.   

Takımın oyuna hareketli başlamasında Amilton’un rolü vardı ve penaltıyı adeta çekip aldı. Daha önce eleştirdiğim bu futbolcunun her maç üzerine koyduğu doğrudur.    

Ankara’dan gelen taraftarlarımız, Eryaman’da kale arkası tribüne asamadıkları pankartları Esenler Erokspor Stadı’nda istedikleri yere asmışlardı. Onlar da bu vesileyle özlemlerini gidermiş oldular. Hepsine teşekkür etmek gerek…

Maç öncesine gidecek olursak;

Yöneticilerden Harun Erol, Emirhan Ünal’ın transfer töreninde, “Transferlerde ince eleyip sık dokuyoruz” demiş. Elbette olumlu bulduğumuz transferler var.

Ve bunların katılımından sonra artık düşme riski taşımadığımıza inanmaya başladık. Daha fazlası için ise hayal kurmuyoruz…

Sayın Harun Erol “ince eleyip sık dokuduklarını” Zuzek veya Djitte’nin imza töreninde söyleseydi inandırıcı bulabilirdik. Ancak Emirhan bu tarife uymadı.     

Türkiye’nin süper lig veya 1.lig takımlarının (bizimki de dahil) alt yapılarını bırakıp, Almanya 4. Lig takımlarının alt yapısından oyuncu getirmek pek akla yatmıyor. Üstelik futbolcu 19 yaşında ve hâlâ 4. lig takımının kadrosuna dahil olamamış. Dördüncü lig takımı Wuppertaler SV’de 19 yaşında tam 6 futbolcu var ve çoğu alt yapıdan A takıma alınmış. Tercih edilmeyen futbolcuları da bize kalmış. Veya Almanlar keşfedememiş ama Harun Erol ince eleyip sık dokuyarak serbest kalan futbolcuyu kapmış. 

Konumlandığımız yere bakar mısınız; Almanya 4. lige yetmeyen performans TFF 1. lige yeterli görülüyor. Hem de üst sıralar hedeflenirken…

Erzurumspor maçında da 3 puanla buluşmak dileğiyle…