Gençlerbirliği’nde haczin kalktığına sevinenlerin neden sevindiğini pek anlayamadım. Beysukent’teki son taşınmazımız da satılacak, gelen para bekleyenlere gidecek. Yine de geriye para değil, borç kalacak. Mayıs ayından itibaren çalışanlar ve futbolcular “hani bana, hani bana” diyecek. Yakıt bittiği için uçuş ekibi kaçacak.  

Transfer sezonunda sözleşmesi bitenler gidecek, gelmesi gerekenler gelemeyecek. Kaçınılmaz olarak düşüşte eş zamanlı başlayacak…

Maça gelince;

Oyunda gayret vardı, kalite yoktu. Kaleci Nurullah hariç Amedspor defansının lakayıt tavırları henüz 3. dakikada golü getirebilirdi. 

Ersun hocadan da eski günlerden eser kalmamış. Hani o önce defansı garantiye alan hoca gitmiş, elek gibi defansa ümit bağlayan yeni bir çalıştırıcı gelmiş. İşte böyle bir takıma penaltı dışında gol atamadık…

Lovric’in ayağından 28. dakikada hazırlanışı çok güzel olan bir gol geldi. Kaleci Erhan neredeyse bunu bile çıkartıyordu. Sorun yaşamadığımız tek bölge budur.   

Dijitte’nin 34. dakikada kaleciden kolayca sıyrılıp golü atması varken, kendisini yere bırakmasını neredeyse oyun kurgusunun bir parçası kabul edeceğim. Zira bundan önceki maçlarda da değişik futbolcularımız bu yola başvuruyorlardı. Bu kafalarla bizim gol atmamız hiç kolay olmayacak !

Traore’nin 39. dakikada harmandalı oynar gibi top karşılama hevesi bize penaltı kazandırdı. İyi de oldu. Zira penaltı dışında gol atması hayli zorlaşan Gençlerbirliği için ümit ışığı yeniden yanmış oldu.  

Maçın hakeminin bu net pozisyonu görmemesi veya görüpte vermemesi, önemli işlerin VAR’a ihale edildiğini göstermektedir. Bu şekilde Türk hakemliğinin gelişemeyeceği ortadadır.

Üçüncü bölgede çok etkisisiz. Erokspor’un hem de deplasmanda 4 gol attığı bu takıma da gol atamıyorsanız, bundan sonrası için boşuna ümitlenmeyelim.

Taze kan olarak Yatabare’nin oyuna alınıp, ondan bu hizmetin beklenmesi de bu görüşü kuvvetlendiriyor zaten…

Sonuç olarak; bu seneyi kazasız belasız orta sıralarda tamamlarsak öpüp başımıza koyalım.

Hâlâ süper lig hayali gören yancılara selam olsun; 7 golle TFF 1. ligin en az gol atan takımıyız. Tek puanı olmayan ve birkaç hafta içinde ligden çekileceği söylenen Yeni Malatyaspor’un bile 4 golü var. Bu takımın penaltıdan golü olmadığına göre, penaltı dışında gol farkımız 1’dir. Acıya bakar mısınız ?

Başka hangi argümana dayanarak ümit pompalıyorsunuz ?

Biraz da mevcudu korumak üzerine kafa yorun.

Maçtan sonra Recep Karatepe diyor ki; “Sezon başından beri topa sahip olarak en iyi maçlardan birisini yaptık.” Bizimle dalga geçtiği için hemen gönderilmesini öneriyorum. Daha önce de “Bu hocayla olmaz” dediğim gibi…