30 Haziran 2024 Pazar
ads
DOLAR 32.88 ₺
EURO 35.18 ₺
STERLIN 41.87 ₺
G.ALTIN 2,450.67 ₺
BTC 61,093.59 $
ETH 3,386.05 $
BİST 10,647.91

Ankaragücü'nün sıradışı taraftarı yaşamını yitirdi

Ankaragücü 4008
Yayınlama: 28 Haziran 2024 Cuma 17:45 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü'nün sıradışı taraftarı yaşamını yitirdi

Çalışmak için geldiği Ankara'da fanatik Ankaragücü taraftarı olan İskoçyalı James Alexander Chalmers yaşamını yitirdi.

Arkadaşları ile Ankaragücü'nün deplasmanda da yanlız bırakmayan James Alexander Chalmers tribünlerin en renkli simalarındandı.

Ankaragücü kulübü James Alexander'ın yaşamını yitirmesi sonrası bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Mesajda "Tribünlerimizin sevilen isimlerinden James Alexander Chalmers’ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kederli ailesi ve camiamıza başsağlığı dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Nasıl Ankaragüçlü oldu?

Alexander Chalmers Ankaragücü taraftarı olmasını verdiği röportajda şöyle anlatmıştı.

"1979 yılında Ankara’ya geldim. 1981 yılında, sonrasında eşim olacak Ayşen hanım ile tanıştım, 1983’te evlendik. 85’te kızımız oldu. Zalad’ın çocuğu ile kızımız aynı okula gidiyordu. Orada Zalad ile tanıştık. Beni, Ankaragücü’nün bir maçına davet etti. Protokol tribününden bilet ayarladı. 1989 yılında ilk kez Ankaragücü’nün maçına gittim ve o gün içimde bir Ankaragücü sevdası yeşerdi.”

Haber Resmi

Kombine kartımı alırım

“İnsanlar, neden Ankara’da oturup, F.Bahçe, Galatasaray, Beşiktaş ya da diğer takımları tutar anlamış değilim. Ben İskoçyalım. Edinburg’ta doğdum. Edinburg’un takımı, Hibernian’ı tutuyorum. Bizim kültürümüzde nerede doğarsan, oranın takımını tutarsın. Burada, bir çok arkadaşımı Ankaragüçlü yaptım. 15 yıl önce İnternet üzerinde kurduğumuz bir blok var. The Round Ball İn Ankara-Kanka Group. Burada, Ankaragücü ile ilgili paylaşımlar yapıyoruz. Bu sayede, dünyanın her yerinde Ankaragücü’nü tanıtıyoruz. İskoçya’da yaşayan arkadaşım, 4 kez Ankara’ya gelip, Ankaragücü maçı izledi. Grup içinde Gençlerbirliği’ni tutan arkadaşlarımız da var.”

“Ankara’daki maçları kaçırmıyorum. Genelde maraton ve gecekondu tarafında izliyorum. Stada gittiğimde herkes beni tanıyor. İskoçyalı geliyor diye bağırıyor. 20 kişilik bir grubumuz var birlikte maçları izliyoruz. Bazen deplasmandaki maçlara da gidiyorum. Gururluyuz güçlüyüz Ankaragüçlüyüz tezahüratı ile 19 Mayıs Stadı’nın atmosferi çok büyüleyici. Kulüp bu sene çıkarmadı ancak çıkarırsa her yıl mutlaka kombine kart alırım.”

 

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme