2 Temmuz 2024 Salı
ads
DOLAR 32.72 ₺
EURO 35.22 ₺
STERLIN 41.56 ₺
G.ALTIN 2,447.10 ₺
BTC 63,469.53 $
ETH 3,499.65 $
BİST 10,343.31

Ankaragücü ve Gençlerbirliği'ni bekleyen tehlike

Ankaragücü 6915
Yayınlama: 29 Haziran 2024 Cumartesi 23:26 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü ve Gençlerbirliği'ni bekleyen tehlike

TFF Kulüp Lisans Kurulu 2 değerlendirmesi sonuçlarını açıkladı.

TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında değerlendirmelerde bulunarak, yapılan incelemeler sonucunda en üst 3 lig olan Süper Lig, TFF 1. Lig ve TFF 2. Lig'deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları Sportif, Futbol Sosyal Sorumluluk, Altyapı, Personel-İdari, Hukuki ve Mali Kriterlere göre inceledi.

Ankaragücü ve Gençlerbirliği 2 değerledirmede de Ulusal lisans alamadı.

TFF Kulüp Lisans Kurulu içinde Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nin de içinde bulunduğu kiriterlerini tamamlayamayan kulüplere para cezası ve 30 günlük ek süre verdi.

Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nin içinde bulunduğu kulüpler 30 gün içinde eksiklerini tamamlayamazsa 1 veya 3 puan silme cezası alacak.

İşte lisans alan kulüpler

Kulüp Lisans Kurulu 21 Mayıs 2024 tarihinde yapmış olduğu ilk  değerlendirmelerinde; Trendyol Süper Lig'den Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş, Rizespor, Başakşehir FK, Kasımpaşa, Alanyaspor, Samsunspor ve İstanbulspor ile Trendyol 1. Lig'den Göztepe ve Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nden Beşiktaş Kadın Futbol Takımı, Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı, Galatasaray Kadın Futbol kulüplerine UEFA Lisansı vermişti.

Kurul ayrıca; Trendyol 1. Lig'den Bodrumspor FK., Manisa Futbol Kulübü, Adanaspor ve  Bandırma Spor kulüplerinin Ulusal Lisans almasını uygun bulmuştu. 

Kurul, Ulusal Kulüp Lisansı ikinci aşama kararlarını vermek için bugün toplandı. Buna göre; Trendyol 1. Lig'den Keçiörengücü, Çorum FK, TFF 2. Lig'den Altınordu, Ankara Demirspor, Karaman FK, Iğdır FK, kulüplerine, verilen süre içerisinde eksikliklerini tamamladıkları görülerek, Ulusal Lisans verildi.

Aynı toplantıda Kurul, kalan kulüpler arasından eksikliklerini tamamlayamayan kulüplere ise eksikliklerin giderilmesi için Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı'nın 26/1. maddesinde düzenlenen kriter ihlallerine uygulanacak yaptırımların belirlendiği Talimatın Ek.XIV tablosu ilgili maddeleri uyarınca, para cezası ve 30 günlük ek süre verdi.

Böylelikle, 2024-2025 sezonu için lisans alan kulüp sayısı 18'den 24'e yükselmiş oldu.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme