19 Eylül 2024 Perşembe
ads
DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.04 ₺
STERLIN 45.23 ₺
G.ALTIN 2,803.08 ₺
BTC 60,135.31 $
ETH 2,322.37 $
BİST 9,774.49

Mustafa Karaağaçlı

Mustafa Karaağaçlı

Beşiktaş Trabzonspor Testini Geçemedi!

Yayınlama: 16 Eylül 2024 Pazartesi 12:55 Okunma: 451

Test  Maçı  ve  Göze Çarpanları

Trabzon  deplasmanı  her takım  için test maçıdır.

Sezona iyi başlangıç yapan  Beşiktaş,  maç öncesi hem forma  hem de  kadro yapısıyla   maçın  favorisiydi. Ancak  bu teorize   rakamlara  Beşiktaş  lehine yansısa da üç puanlı sonuca götüremedi.

Trabzonspor Yeni Hocası Şenol  Güneş  ile  kendi evinde çıktığı  ilk maçında  ilk yarıda özgüvenli  oynadı.

Maçın ilk  dakikalarında  Trabzonspor’un  oyun aklı ve becerisi  en yüksek  isimlerinden olan  Visca kırmızı kartla takımını  10 kişi bırakınca oyunun dengesi Beşiktaş lehine değişecek derken, Trabzonspor  sayısal eksikliğine rağmen rakibine net gol pozisyonu  vermedi.

Trabzonspor, İlk yarının son  beş dakikasına kadar Beşiktaş’ın  yeni  gol umudu  İmmobile’nin orta saha ile pas bağlantısını kesti. 

Çok  pozisyonda  İmmobile  Trabzonsspor  kalesinden  topla  kendini  göstermeye  çalıştı.  Bu  görüntü ilk yarının son  5 dakikasına  kadar Beşiktaş’ın etkisiz oyunun bir yansımasıydı.

Bu  dakikadan sonra Beşiktaş kazandığı serbest vuruşlarla gol geliyor dedirtti. Beşiktaş’ın kesen ve  vuran ayakları  iyi  olunca    beraberlik  Gedson Fernandez’den     geldi.

Masuaki  Trabzonspor  karşısında sol kanata Beşiktaş’ın açık ara  en iyi performansını gösteren isimdi.

Beşiktaş’ta Rafa  Silva,  geldiği günden beri takımın  ofansına zenginlik getirdiği her maç  getirdiği gözlenirken, Rafa, Trabzon  maçında zaman zaman  etkili oldu.  Semih oyuna girdikten sonra  etkili oldu.

Beşiktaş ikinci yarıda Trabzonspor sahasına  yerleşince   set oynama  planı  görüldü.  Bu  planla  ikinci yarıda % 70’lere  çıktı.

Trabzonspor’a Güneş’li  Disiplin Gelmiş

Trabzonspor  maçın uzatmalarla birlikte yaklaşık 90  dakika  10 kişi kalmasına rağmen Beşiktaş karşısında iyi  mücadele ederek direnç  gösterdi. Bu görüntüde, Şenol Güneş’in  kısa  sürede  takımla birlikte olduğu gerçeği göz ardı edilmeden söylemek gerekirse;  “takıma  oyun disiplini”  getirmiş göründü.

Memlekette bu oyunun  bilgi yönünü  kullanan Abdullah  Avcı, sonrası  bıraktığı  takımların  fizik kalitesi ve disiplini negatif fotoğraflar verirken; Şenol Güneş ile  hem  motivasyon hem mücadele isteğiyle artı izlenimler  verdi.

Şenol Güneş’in Trabzonspor’a kez  5. gelişiyle,  Avrupa Kupasından  elenmesi  ve  son haftalardaki kaybedilen puanlara  rağmen Trabzonspor taraftarının takımına desteği  muhteşemdi.

Trabzonspor’da Eren Elmalı, A Milli Takımda  gösterdiği formunu Beşiktaş maçında da takıma  katkı  getiren oyunuyla tekrarladı. Sol kanatta  Eren  hem  pozisyon, hem  ilk müdahalelerde oyundan hiç düşmedi.

Trabzonspor’da Uğurcan, oyun 1-1  iken;  maçın son anlarında  çıkardığı toplarla futbol kamuoyunun bildiği kalite farkını  gösterdi.

Maç  Sonu Söz Sonu

Trabzon deplasmanı her takım  için gerçek test maçıdır.  Ligin en  iyi  hücum organizasyonları yapan  Beşiktaş  karşısında eksik kalmasına  rağmen Trabzonspor dikine  oynayabileceğini istekli  ve  etkili savunma yapabileceğini dirençli  oyun anlayışıyla  gösterdi.   Trabzonspor’un  bu anlayışını sürdürmesi durumunda,  Süper  Ligde  4-6  hafta sonra  bu Lig’de “ben de varım!” diyeceği  beklentisi oluştu.

Beşiktaş’ta  V. Bronckhorst, Trabzonspor karşısında galip  gelmek için  oyunun görünen  ve beklenen  doğrularıyla oyuncu  değişikliklerini yaptı. V. Bronckhorst sezon başında  Galatasaray’dan Süper  kupayı alıp,  Avrupa Ligi'ne   yoluna  devam ederken; Trabzonspor maçında   birebir oyuncu değişiklikleri  yerine, maçın son 30 dakikasını ikili  forvet tercihini  yaptı.

Trabzon’da  Beşiktaş’ta Hakemden Kederli

İki takımın da ikişer puan kaybettiği maç sonunda Trabzon ve  Beşiktaş  yönetimleri Hakem Şansalan yönetimini eleştirirken, Trabzonspor  Başkanı “konuyu TFF ile görüşeceğini”,  Beşiktaş   ise Feyyaz Uçar’ın “Rafa Silva’yı tekmelerden koruyalım tepkisiyle hakemlerden 50 yıldır  memnun olmadıkları  şeklinde  toptancı ve duygusal yargısıyla  dikkat çekti.

Kaynak

Trabzonspor-Beşiktaş Süper  Lig Maçı. 1-1. 15.09.2024.

İletişim ve Erişim

Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.

e-posta         : mkara@gazi.edu.tr  

ORCID          : https://orcid.org/0000-0003-3488-1021

Web         (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara 

Web         (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara

Spor:            :www.yurtspor.com. yazarlar

Eğitim-Sosyoloji Güncel : www.mektepligazete.köşe yazıları

Bilim-Araştırma: www.mektepligazete.bülten

Facebook  (1): Kirizma
Facebook  (2): Mustafa Karaağaçlı
Twitter         : M_Karaagacli_
İnstagram    : mustafakaraagacli1

Blog             :mustafakaragacli.blogspot.com

Tercüme