16 Eylül 2024 Pazartesi
ads
DOLAR 33.99 ₺
EURO 37.85 ₺
STERLIN 44.96 ₺
G.ALTIN 2,821.25 ₺
BTC 58,626.60 $
ETH 2,287.49 $
BİST 0.00

Bütçenize Uygun Kredisiz Ev Alma Stratejileri ve İpuçları

DİĞER 783
Yayınlama: 6 Eylül 2024 Cuma 19:29 Kaynak: Haber Merkezi

Bütçenize Uygun Kredisiz Ev Alma Stratejileri ve İpuçları

Ev finansmanı desteği olarak hazırlanan modellerden yararlanan katılımcılar, sıfır faiz oranlarıyla ev sahibi olabilmektedir. Çünkü kredi çekme zahmetine girmeden, gelir düzeyinize hitap eden ödeme modelleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Kredisiz şekilde ev alabilmeniz için hazırlanan ödeme modelleri, ödeme zorluğu çeken, birikimi olmayan ya da yeni evli çiftler gibi finansal olarak kendini hazır hissetmeyen ailelerin yararlanabileceği sistemlerdir. Çekilişli ya da çekilişsiz olarak planlanan ödeme modelleri, aylık olarak farklı şekillerde ve oranlarda ödemeler yapılabilecek şekilde hazırlanmaktadır.

Katılımcılar, mesleğine, gelir durumuna ve ödeme rutinine uygun şekilde hareket ederek ev sahibi olabilecektir. Çünkü planlanan ödeme modelleri, farklı gelir düzeylerine sahip olan katılımcıların ödeme konforunda taksitlerini tamamlayabilmelerini sağlamaktadır.

Kredi süresi boyunca sabit ya da kademeli şekilde artarak taksitlerinizi ödeyebileceğiniz finansman modelleri arasından seçim yapabilirsiniz. Aynı zamanda, enflasyondan korunmak ya da teslimat tarihini öne çekmek isteyen bireylerin de yararlanabileceği kampanyalar vardır.

Kredisiz Ev Alma İçin İstenen Belgeler ve Hazırlıklar

Kredisiz ev alma sürecinin başlatılması için öncelikle, dijital şube üzerinden ya da Türkiye’nin 81 ilinde yer alan şubelerden de başvuru yapabilirsiniz. Başvuru için sadece T.C kimlik numaranıza ihtiyaç olacaktır. T.C kimlik numaranız ile kısa sürede başvurunuzu yapabilmeniz mümkündür. Bunun yanı sıra, 18 yaşını doldurmuş olan Türk vatandaşlarının başvuruları kabul edilmektedir.

Ev alım sürecini başlatmadan önce, satın almak istediğiniz ev modeline karar vermelisiniz. Evinizin değeri doğrultusunda hareket etmeniz doğru olacaktır. Fuzul Ev yetkilileri, bu anlamda profesyonel anlamda destekler vererek ev alım sürecinde zorluk yaşamadan taksitlerinizi ödemenize yardımcı olmaktadır.

Evin değeriyle birlikte, teslim alacağınız tarihte belirlenmiş olur. Daha sonra, çekilişli ya da çekilişsiz olan ödeme modelleri arasından seçim yapmanız gerekir. Çekilişe katılma zorunluluğu olmadığı için çekilişsiz modellerden de yararlanabilmeniz mümkündür.

Ödeme modeline karar verdikten sonra, taksitlerinizi ödemeye başlayabilirsiniz. Taksit ödemeleri, çekilişli ödeme modellerinde çekilişten çıkan katılımcı için başlatılacağını söyleyebiliriz. Ancak çekilişsiz ödeme modellerinde, direkt olarak taksitlere başlayarak ev hayaliniz için bir adım atabilirsiniz.

İlk Adım Olarak Finansal Planlama

Fuzul Evhazırladığı kampanyalardan yararlanmak isteyen katılımcıların kendi özelinde belirleyecekleri ödeme planları doğrultusunda ev sahibi olabilmeleri için destek vermektedir. İlk olarak, yapılan finansal planlamada, bireylerin gelir düzeyine uygun seçimler yapmalarına olanak sağlanmaktadır.

Yapılan finansal analizler doğrultusunda, kampanyalar arasından seçim yapılması gerekir. Dolayısıyla doğru bir planlamanın yapılması da son derece önemlidir. Finansal analizlerin yanı sıra katılımcıların kendilerine yakın gelen bir ödeme modelinden yararlanmaları gerekir. Ödeme modeli seçiminin gelir düzeyine uyumlu olması da önemli bir unsurdur.

Farklı maddi gelirlere sahip olan katılımcılar için hazırlanan birçok ödeme modeli vardır. Bu nedenle, mali hedefler ve aylık gelire göre yapılan seçimler daha avantajlı olacaktır. Taksitlerinizi ödemeye başlamadan önce, bu detaylara dikkat ederek hareket etmelisiniz. Böylelikle, süreci zorlanmadan tamamlayabilmeniz mümkün olacaktır. Kredisiz, peşinatsız ve faizsiz şekilde ev sahibi olabilmeniz için katılımcılardan sadece düşük bir organizasyon ücreti alınmaktadır. Dolayısıyla, bu sistemlere katılmak ve süreci başlatmanın herhangi bir zorluğu yoktur.

Kredisiz Ev Almanın Avantajları

Kredisiz ev alma işleminin en büyük avantajları arasında, faiz getirisinin olmaması yer alır. Çünkü ev değerinin yanı sıra, faiz oranlarının da vade sonunda eklenmemesi büyük bir avantajdır. Kredi çekme şartları arasında, kredi notu ve borç bilgisine bakılması gibi detaylar yer alır. Bankalar, bu unsurlara bakarak, müşterilerine kredi desteği sağlamaktadır. Ancak Fuzul Ev, katılımcıların kredi notunu dikkate almadan, oluşturduğu finansman modellerinden yararlanmalarına olanak sağlamaktadır.

Kredi çekmeden ev sahibi olmanın, en büyük avantajlarından biri de taksit oranlarını katılımcıların belirleyebilmesidir. Tercih edeceğiniz finansman modeline bağlı olarak, taksitlerinizin oranını kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Bu özellik, katılımcıların bütçelerine uygun şekilde aylık ödemeler yapma fırsatı sunmaktadır. Bunun yanı sıra, kredi çekme işleminde kredinin ödenememesi gibi durumlarda, bankanın ipotek ettiği gayrimenkulün alınabilmesi mümkün bir durumdur. Fakat Fuzul Ev, katılımcıların taksitlerini ödeyememesi gibi durumlarda taksitlerini dondurma fırsatı vermektedir.

Fuzul Ev İle Kredisiz Ev Alma Süreci

Fuzul Ev, kredi çekme derdi olmadan ev almanıza yardımcı olabilecek ödeme planları oluşturmuştur. Çekilişli ya da çekilişsiz olarak hazırlanan kampanyalar, farklı gelir düzeylerine sahip olan katılımcılara uygun olabilecek özelliktedir. Kredisiz ev alma sürecinde, banka prosedürleriyle uğraşma zorunluluğunuz olmayacaktır. Aynı zamanda, gelir düzeyiniz ve geçmişteki borçlanmalarınız dikkate alınmayacaktır. Bu aşamada, öncelikle satın almak istediğiniz ev modelini tercih etmelisiniz. Daha sonra, evin değerinin hesaplanmasıyla evi teslim alacağınız tarihte belirlenmektedir.

Düşük bir organizasyon ücreti ödemesi ile katılabileceğiniz kampanyalar dahilinde, belirlenen teslim tarihine kadar taksitlerinizi ödeyebilirsiniz. Ödemeye başladıktan sonra, tercih edeceğiniz kampanya doğrultusunda da hareket edebilmeniz mümkün olacaktır. Ödeme konforu sağlayan Fuzul Ev kampanyaları sayesinde, bu süreci stressiz bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Fuzul Ev'in Kredisiz Ev Kampanyaları ve Ödeme Planları

Ev finansmanı desteği olarak hazırlanan ödeme planları, kredisiz ev çekebilmenizi sağlayacak özelliktedir. Peşinat şartı olmadan katılabileceğiniz ödeme modelleri sayesinde, birikiminizin olmamasının herhangi bir önemi yoktur. Konut sahibi olmak, pek çok ailenin hayallerinin başında gelir. Bu hayalin gerçekleştirilmesi için aşağıda sıralanan ödeme planları arasından seçim yapabilirsiniz:

  • Çekilişsiz (Bireysel) Finansman Modeli

  • Çekilişli Teslimatta Avantajlı Model

  • Çekilişsiz Bireysel Ara Ödemeli Model

  • Çekilişli Tasarruflu Erken Teslim Model

Yukarıda sıralanan ödeme modelleri arasından seçim yaparak farklı geri ödeme koşulları doğrultusunda ev alma sürecine girebilirsiniz. Uzun vadede birçok avantaj sağlayacak olan ödeme modelleri, sıfır ya da ikinci el ev satın alabilmeniz için sizlere kolaylık sağlayacaktır.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme