23 Haziran 2024 Pazar
ads
DOLAR 32.82 ₺
EURO 35.24 ₺
STERLIN 41.77 ₺
G.ALTIN 2,449.46 ₺
BTC 64,155.14 $
ETH 3,503.68 $
BİST 10,771.36

Çin'in tur atlamasını sağlayan kaleciye para yağıyor

FUTBOL 3296
Yayınlama: 15 Haziran 2024 Cumartesi 11:31 Kaynak: Haber Merkezi

Çin'in tur atlamasını sağlayan kaleciye para yağıyor

Singapur milli takımının kalecisi Hassan Sunny, Singapur'un Tayland'a 3-1 yenildiği maçta yaptığı kurtarışlarla Çin'in Dünya Kupası elemelerinde bir sonraki tura çıkmasını sağladı.

40 yaşındaki oyuncu maçta 11 kurtarış yaparken Tayland, 3-1'lik galibiyete rağmen tur atlamayı başaramadı.

Tayland'ın sıralamada Çin'in üzerine çıkabilmesi için maçı üç farklı veya 2 farklı galbiyette en az 4 gol atması gerekiyordu.

Çin sosyal medyasında viral oldu

Singapur kalecisi Hassan, bir gecede Çin sosyal medyasında viral oldu ve karısıyla birlikte işlettiği yiyecek tezgahının ödeme QR kodunun yer aldığı fotoğraf bir anda herşeyi değiştirdi.

Çinli futbolseverler QR kodunu kullanarak Hassan Sunny'e para göndermeye başladı.

Bu gelişme üzerine duygularını paylaşan Sunny Sigapur medyasına "Bir süre keyif aldım. Tamam, para geliyor diyordum. Ama bunu söyledikten sonra, bu ne zaman duracak diye düşünüyordum? Bu işin yasal olup olmadığını bilmiyorum. yasal mı? Sanırım bir yerde durmamız gerekiyor." şeklinde duygularını aktardı.

Hassan sosyal medya hesabından bir açıklama yapıp "Çinli futbol taraftarlarının tutkusunu tam olarak deneyimlememi sağlayan son birkaç günde bana verdiğiniz destek için gerçekten minnettarım. Geçtiğimiz birkaç gün içinde Hindistan cevizli pirinç tezgahımdaki ödemelere ilişkin QR kodu internette geniş çapta yayıldı ve hatta bazı videolar sahte QR kodlarıyla düzenlendi. Bu nedenle herkesi destek konusunda rasyonel olmaya ve bana internet üzerinden para transfer etmeyi bırakmaya çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme