29 Haziran 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.88 ₺
EURO 35.18 ₺
STERLIN 41.87 ₺
G.ALTIN 2,450.67 ₺
BTC 61,662.10 $
ETH 3,442.52 $
BİST 10,647.91

Faruk Koca davasında tanıklar dinlendi

Ankaragücü 3952
Yayınlama: 26 Haziran 2024 Çarşamba 12:35 Kaynak: Haber Merkezi

Faruk Koca davasında tanıklar dinlendi

Ankaragücü-Rizespor maçı sonrası hakem Halil Umut Meler'e saldıran, eski başkan Faruk Koca'nın da bulunduğu 4 sanığın yargılandığı davada tanıklar dinlendi.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, geçen yıl 11 Aralık'ta Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan maçın ardından sahaya girerek hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı. Koca'nın beraberindeki iki kişi de yere düşen Meler'in kafasını tekmeledi. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Ankaragücü Kulüp Başkanlığı görevinden istifa eden Faruk Koca ile Kenan Çelikkaya ve Yunus Şahin tutuklandı. Koca, 15 gün cezaevinde kaldıktan sonra, tutuksuz yargılanmak üzere 27 Aralık'ta tahliye edildi.

3 kişi hakkında 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama' ve 'yasak alanlara girme' suçlamasıyla dava açıldı. Koca'ya ayrıca 'tehdit' suçlaması da yöneltilirken, sanık Osman Erkan Can hakkında da 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralamaya teşebbüs' ve 'yasak alanlara girme' suçlarından dava açıldı.

'KESİNLİKLE TEHDİT SÖZÜ DUYMADIM'

Ankara Batı 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, şikayetçi Halil Umut Meler ile tutuksuz sanıklar Faruk Koca, Kenan Çelikkaya ve Şahin Yunus Şahin katılmazken, tutuksuz sanık Osman Erkam Can ile avukatlar salonda hazır bulundu. Hakim dosyanın bu aşamasında tanıkların dinleneceğini söyleyerek, Ankaragücü Spor Kulübü'nün Reklam ve Pazarlama Sorumlusu İsmail Develi'ye söz verdi. Develi, olay günü maçta bulunduğunu ifade ederek, "Olay anında başkanın hakeme vurduktan sonra kendisini uzaklaştıran bendim. Bizzat oradaydım, kesinlikle tehdit sözü duymadım. Söyleseydi yüzde yüz duyardım. Kalabalık olduğundan başka bir kişinin eylemini göremedim. Bilgim ve görgüm bundan ibaret" dedi.

Ankaragücü Spor Kulübü'nde yönetim kurulu üyesi olan tanık Hüseyin Aytekin ise "Kendimize ait akredite alanımız vardı ve buradan maçı izliyordum. Hemen saha kenarı bir yerdir. Faruk Koca'nın saha içine girdiği sırada hemen arkasından geldim. Kendisine fiziken en yakın kişilerden biriydim. Hakeme vurduğunu gördüm, tehdit sözü duymadım. Hiçbir şekilde konuşma geçmedi, söylese duyardım. Faruk Koca ile birlikte uzaklaştık, başka birinin eylemini görmedim" diye konuştu.

'YÜZÜNDEKİ MAHCUBİYETİ GÖRDÜM'

Ankaragücü Spor Kulübü protokol görevlisi Ahmet Öztürk de "Faruk Koca sinirlendiği için sahaya doğru gitti, ben de kendisinin üç dört saniye farkla arkasındaydım. Kendisini tutmak istedim çünkü nasıl bir durumda sahaya girdiğini bilemiyordum. Sahaya girdikten sonra hakeme vurduğunu bizzat gördüm, bir tehdit sözü duymadım. Yakınındaydım, vurduktan sonra kendisi zaten rahatsız olduğu için kendisine su getirdim. Uzaklaştırırken de herhangi bir söz dahi söylemedi. Olayın üzüntüsü içinde yüzündeki mahcubiyeti gördüm. Ben direkt Faruk Bey'in yanında olduğumdan başka şahısların eylemlerini görmedim" ifadelerini kullandı.

Tanık beyanlarının ardından savcı, Adli Tıp Kurumundan rapor beklenmesine karar verilmesini talep etti. Hakim talebi kabul ederek Adli Tıp Kurumundan rapor beklenmesine hükmetti. Duruşma 2 Ekim'e ertelendi.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme