22 Eylül 2024 Pazar
DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.59 ₺
G.ALTIN 2,874.79 ₺
BTC 63,202.23 $
ETH 2,582.23 $
BİST 9,900.25

Cengiz Demirel

Cengiz Demirel

Gençlerbirliği bir pozisyonla Pendikspor'a cezayı kesti

Yayınlama: 22 Eylül 2024 Pazar 10:33 Okunma: 159

Öncelikli olarak, Gençlerbirliği’nin en eski üyelerinden olan ve renkli kişiliği ile tanınan Sayın Yavuz Yalçınkaya Abimizin vefatından dolayı derin üzüntülerimi bildirmek istiyorum. Saygıdeğer Suphi Yalçınkaya abime ve ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Pendikspor  - Gençlerbirliği maçına gelecek olursak;

Futbolun belli başlı kuralları vardır.

  1. Asla karşındaki rakibini küçümsemeyeceksin
  2. Maçın son düdüğüne kadar disiplinli ve ciddi oynayacaksın.
  3. Sahaya çıktığında her zaman en iyisini yapmaya çalışacaksın.

Şimdi yukarıdaki saydığım maddeler üzerinden maçı yorumlayacak olursak, Gençlerbirliği son haftalarda ciddiyeti ve disiplini elden bırakmadan, rakiplerini de küçümsemeden maçlarını oynuyor. Ağırlıklı olarak oyuncuların performansı ve biraz da şansın yardımıyla galibiyet serisine devam ediyor.

Pendikspor karşısında da savunma ağırlıklı olarak sahaya çıkan Gençlerbirliği, oyunun kontrolünü rakibine bıraktı. Pendikspor topa daha çok sahip olarak ve oyunu rakip sahada kabul ettirerek oynamaya çalışırken, Gençlerbirliği ise kendi yarı sahasında alan savunması yaparak ve girdiği ikili mücadeleleri kazanıp hızlı hücuma çıkarak oynamaya çalıştı.

Pendikspor 3 lü savunma önünde tek defansif orta saha ve 4 lü hücumcu orta saha, ileride de 2 forvet ile sahada diziliş gösterirken, Gençlerbirliği 3 lü savunma önünde 4 lü defansif orta saha ve 3 hızlı hücumcu ile sahaya çıktı.

Her iki takımda sahada istediğini yapmaya çalışırken, oyun ağırlıklı olarak Gençlerbirliği yarı sahasında oynandı. Gençlerbirliği kendi yarı sahasını kalabalık tutarken, Pendikspor pozisyon bulmakta, rakip kaleye gitmekte zorlandı ve ilk yarının sonlarına kadar pozisyonu olmayan zevksiz ve sıkıcı bir maç oldu.

İlk yarının sonlarında Pendikspor’un bulduğu iki net pozisyon gol olsaydı farklı şeyler konuşacaktık ama kaçan pozisyonlar ve ikinci yarının başında gelen Gençlerbirliği golü maçın seyrini değiştirdi. Yazımın başında da belirttim ya, rakibi asla küçümsemeyeceksin. Pendikspor bulduğu iki pozisyonun neticesindeki özgüven ile savunma güvenliğini bırakarak hücum etmesi sonucunda kalelerinde golü gördüler. Yani kısaca Gençlerbirliği bir pozisyonla cezayı kesti...

Gençlerbirliği golden sonra direkten dönen pozisyonlarla maçı bitirebilirdi ama direkler buna engel oldu. Sonrasında Pendikspor’un yoğun baskısı ve kaçan goller, Pendikspor’lu oyuncuların beceriksizliği, Kaleci Erhan’ı maçın adamı yaptı.

Gençlerbirliği’ne naçizane tavsiyem. Her zaman böyle şanslı olamazsınız bu bir. İkinci olarak, bu anlayışla oynamaya devam edecekseniz, kusursuza yakın savunma yapmanız lazım, ilk yarının sonlarında verdiğiniz pozisyonları vermemeniz lazım.

Son olarak, bütün takımlar size hücum yapmayacak ve bu yüzdendir ki kapanan savunmaları açmak için hücum oyununda da çeşitliliğinizin olması gerekir.

Tercüme