8 Eylül 2024 Pazar
ads
DOLAR 33.98 ₺
EURO 37.73 ₺
STERLIN 44.73 ₺
G.ALTIN 2,725.36 ₺
BTC 53,922.92 $
ETH 2,225.53 $
BİST 9,771.16

Gençlerbirliği efsane başkanlarından Hasan Şengel ebediyete uğurlandı

Gençlerbirliği 3512
Yayınlama: 12 Kasım 2023 Pazar 19:36 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği efsane başkanlarından Hasan Şengel ebediyete uğurlandı

Gençlerbirliği Spor Kulübü eski başkanlarından, Divan Kurulu Başkanı Hasan Şengel'in cenazesi Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde düzenlenen törenin ardından Ankara Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

92 yaşında yaşamını yitiren Gençlerbirliği Spor Kulübü eski başkanlarından, Divan Kurulu Başkanı Hasan Şengel için Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde tören düzenlendi. Törene, Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, eski başkanlardan Talip Çankırı, yönetim kurulu ve divan kurulu üyeleri, eski futbolcular, merhum Hasan Şengel’in eşi Emel Şengel, oğlu Aşkın Şengel, kızı Meltem Şengelen, altyapı oyuncuları, taraftar ve sevenleri katıldı.

AKDAŞ: “BU KULÜBÜ YÖNETİRKEN ALTINDAN KALKTIĞI ZORLUKLARI TANIMLAMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Saygı duruşunun ardından kürsüye gelen Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, yaptığı konuşmada, "Gençlerbirliği sevdalısı, büyüğümüz, eski kulüp başkanımız, mevcut divan başkanımız Haşan Şengel ağabeyimizi ilk 1976-1977 yıllarında tanımıştım. Sevgi dolu, alçak gönüllü bir insandı. Kendisiyle sık sık görüşme imkânım oldu, konu hep Gençlerbirliği'ydi. İlhan Cavcav döneminde yönetime girdiğimde Hasan başkan çok sevinmişti ve bana 'Sen ileride bu kulüpte çok daha iyi yerlere geleceksin, bunu hissediyorum.' demişti. Yan sahada başkan seçildiğim genel kurulda, suratındaki memnuniyeti hiç unutamıyorum. Hasan ağabeyimiz için Gençlerbirliği ve kırmızı-kara, 50-60 yıllık bir sevdaydı. Bu kulübü yönetirken altından kalktığı zorlukları tanımlamak mümkün değil. Karşılıksız çekler, senetler... Ama bu kulübü ayakta tuttu. Bu kulüp için hapse girmeyi bile göze aldı. 1980'lerde İlhan (Cavcav) ağabeyi buldu ve başkanlığı ona verdi. O günden sonra kulübün tarihçesi belli. Hepimiz biliyoruz. Kendisini rahmetle anıyorum. Ailesi ve sevenlerine başsağlığı, sabırlar diliyorum. Mekânı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

IRGIT: “BÜYÜK BAŞKAN, VEFAKÂR, CEFAKÂR İNSAN, NURLAR İÇİNDE YAT”

Görevi kendisinden devraldığını belirten Divan Kurulu Başkan Vekili Selçuk Irgıt ise; “Görevi aldığım günden bu yana üstüme düşeni layıkıyla yerine getirdim. Hasan başkan da onun farkındadır. Beni her zaman teşvik edip onurlandırmıştır.  Büyük başkan, vefakâr, cefakâr insan, nurlar içinde yat. Hepimiz senin yaptıklarının farkındayız ve onunla da övünüyoruz.” şeklinde konuştu.

ÖZKALENDER: “BEN BABAMI KAYBETMİŞTİM, BUGÜN İKİNCİ BABAMI DA KAYBETMİŞ OLDUM”

Gençlerbirliği Eski Futbolcular Derneği Başkanı Sadettin Özkalender ise şunları söyledi: “Hasan ağabeyi anlatmak ne cümlelere ne de kitaplara sığar. Hasan ağabeyimizin, derneğimizin onursal başkanı olmasıyla bize ne kadar değer verdiğini biliyoruz. Şöyle bir bakıyorum Hasan ağabeyin iyiliğinin dokunmadığı bir kişi dahi göremiyorum. Ben babamı kaybetmiştim, bugün ikinci babamı da kaybetmiş oldum. Hepimizin başı sağ olsun, nurlar içinde yatsın Allah rahmet eylesin. Hasan ağabeyimiz ölmedi, ölmeyecek de onu daima içimizde yaşatacağız.”

SAKALLIOĞLU: “BİZE SADECE BAŞKANLIK DEĞİL AYNI ZAMANDA AĞABEYLİK, BABALIK DA YAPTI”

Çok büyük üzüntü içerisinde olduğunu vurgulayan Gençlerbirliği eski futbolcularından Cemallettin Sakallıoğlu, “Bizim aramızdaki ilişki biraz baba-oğul gibiydi. Bugün babamı kaybetmiş kadar üzüntülüyüm. 50 yılımızı birlikte geçirdik. Devamlı yanıma gelerek ‘sen benim kadim dostumsun, kader arkadaşımsın’ derdi. Vefatında kendisi için tesislerde bir törenin yapılmasını çok isterdi. Bugün o dileğini de hep birlikte yerine getirmiş olduk. Bize sadece başkanlık değil aynı zamanda ağabeylik, babalık da yaptı. Kulüp olarak 1977-1980 yılları arasında ekonomik anlamda çok sıkıntılı günler yaşıyorduk. O sıkıntıların üstesinden gelmesini bildi ve kulüp bu günlere kadar gelebildi. Yeri geldi kulübün alışverişini kendisi yapar, takımın maç yemeklerini birlikte hazırlardık. Yokluklar içinde kendinden çok büyük fedakârlıklar yaptı. Gençlerbirliği halen varsa Hasan başkan ve İlhan ağabey (Cavcav) sayesindedir.” dedi.

Yokluklar içindeki Gençlerbirliği için çok büyük fedakârlıklar yaptığını vurgulayan Hasan Şengel döneminde genel sekreterlik görevinde bulunan Ender Yoldar, “Hasan başkan, aynı zamanda aile dostumdu kendisiyle ticaret de yaptık ve kazandığı parayı hep Gençlerbirliği’ne bağışladı.” şeklinde konuştu.  

Babasının Gençlerbirliği'ne duyduğu sevgiyi anlatan Meltem Şengelen ise "Büyümeye başladıkça bizimle az zaman geçirdiğini görünce kulübe ve futbolcularına çok kızardım. Bundan yaklaşık 35 yıl önce tıp fakültesinde okurken Gençlerbirliği, Trabzonspor'a 3-0 yenilmişti. Babam üzüntüsünden mide kanaması geçirmişti. Onu bir tıp öğrencisi olarak böyle görünce sevgisinin büyüklüğünü kavradım, kızmaktan vazgeçtim." diye konuştu.

Törende konuşmalardan sonra Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. 92 yaşında vefat eden Hasan Şengel'in Gençlerbirliği bayrağı ve formasına sarılı tabutu, sevenlerinin omzunda cenaze aracına taşındı. Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki İsmet Oğultürk Camisi'ne getirilen Şengel’in cenazesi ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Gençlerbirliği Onursal Başkanı İlhan Cavcav'ın da kabrinin bulunduğu Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedildi.

Defin işleminin ardından Gençlerbirliği eski başkanlarından İlhan Cavcav'ın kabri başında da Kur'an-ı Kerim tilavet edildi.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme