23 Haziran 2024 Pazar
ads
DOLAR 32.82 ₺
EURO 35.24 ₺
STERLIN 41.77 ₺
G.ALTIN 2,449.46 ₺
BTC 64,155.14 $
ETH 3,503.68 $
BİST 10,771.36

Gençlerbirliği fabrikasında üretim düştü

Gençlerbirliği 3704
Yayınlama: 8 Haziran 2024 Cumartesi 17:58 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği fabrikasında üretim düştü

Mücadele ettiği Trendyol Birinci Lig’de, play-off’u son maçta Tuzlaspor ile berabere kalıp kaçıran kırmızı-siyahlılar, geçen sezon lig maçlarında öz kaynağından yetiştirdiği oyunculara şans vermedi. 

Gelişim Ligi Elit B kategorisinde mücadele eden U19 takımı ise 18 ekibin arasında 14. sırayı alırken, elde edilen sonuç tartışmalara yol açtı.   

Gençlerbirliği’nde teknik direktörlük imza töreninde, hem kulüp başkan Osman Sungur hem de yeni teknik adam Recep Karatepe tarafından gündeme getirilen, ‘Gençlerbirliği altyapıfabrika gibidir. Fabrika ayarlarına dönmeliyiz ve üretimi arttırmalıyız’ sözleri camiayı umutlandırırken, geride kalan sezon bu anlamda Beştepe büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. 

Başkent ekibi, Teknik Direktör Sinan Kaloğlu yönetiminde ligi 8. sırada tamamlarken, play-off hedefini son haftadaki Tuzlaspor beraberliği ile kaçırdı. Gençlerbirliği, hem sezon başında hem de devre arasında, yerli ve yabancı oyuncular transfer edip oluşturduğu kadrosunu, kiralık isimlerle güçlendirirken, lig maçlarında kendi altyapısından yetiştirdiği futbolculara şans vermedi. Altyapıda yetiştirip, A takıma çıkardığı futbolcuların çokluğu ile Türkiye’deki diğer kulüpler tarafından örnek alınan, milli takımlara futbolcular kazandıran kırmızı-siyahlılar, geride kalan sezon bu özelliğinden uzak bir görüntü çizdi. Beştepe’nin genç isimleri, Ziraat Türkiye Kupası’nda alt liglerden ekiplerle karşılaşılan turlarda şans bulurken, bu maçlarda, 10 altyapı oyuncusu sonradan oyuna girerek, kısıtlı süreler aldı. 

Kafa karıştıran toplantı ve rapor

Beştepe cephesinde moralleri bozan ve kafa karıştıran ise TFF Gelişim Ligi Elit B Kategorisi’nde mücadele eden U19 takımı oldu. Gençlerbirliği U19 Takımı,18 ekibin mücadele ettiği Elit B Ligi’nde, 14. sırayı aldı. Son maçta Sakaryaspor’u 2-1 yenen kırmızı-siyahlılar, Bandırmaspor’un, 3-0’lık hükmen galibiyeti sonrasında, düşme hattında kaldı. TFF Gelişim Ligi Statüsü’nde, Elit B Ligi’nde, sezon tamamlandığında, son 5 sırayı alan takımlar, Bölgesel Gelişim Ligi’ne düşüyor.

Ancak, sezon ortasında federasyon ve kulüp yetkilileri arasında yapılan toplantıda, sözlü olarak ifade edilenler, kafaların karışmasına yol açtı. Yapılan toplantıda, gelecek sezon Süper Lig ekipleri ile 1. Lig takımlarının, alt kategori liglerini kendi aralarında oynama yönünde isteği gündeme geldi. Bu görüşe itiraz eden kulüpler olurken, toplantıda, sezon sonunda ligden küme düşme olmayacağı şeklinde ortak bir fikir belirdi. Beştepe kurmayları da federasyon yetkililerinin, gelecek sezonla ilgili farklı bir planlama yapma düşüncesinden hareketle, U19 takımında forma giyen bazı oyuncularını, başka kulüplere verip, daha genç oyuncularla mücadelesine devam etti. Sonuçta takım ligin alt sıralarında kalırken, geçmişte, Gençlerbirliği’nin alt yapısında görev yapan ve genç oyuncuları yakından tanıyan isimler duruma tepki gösterip, alt yaş gruplarında görev yapan teknik kadroların, “U19 takımından 8 oyuncu A takıma çıkabilir” yönündeki raporunun göz ardı edildiğini, kulübün maddi manevi zarara uğratıldığı iddiasını gündeme taşıdı.

TFF Gelişim Ligi Statüsü’de, 2024 – 2025 sezonu U19 Elit B Ligi 18 takım ile düzenlenir ve mücadele eden alt yaş gruplarının ligleri, A takımdan bağımsız olarak değerlendirilir hükmü yer alıyor. Konuyla ilgili olarak federasyon yetkilileri ile kulüp temsilcilerinin dün Riva’da yeni bir toplantı yaptığı ve karşılıklı fikir alış verişinin ardından, yol haritasını netleştirecekleri öğrenildi.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme