22 Eylül 2024 Pazar
DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.59 ₺
G.ALTIN 2,874.79 ₺
BTC 63,202.23 $
ETH 2,582.23 $
BÄ°ST 9,900.25

Gençlerbirliği'nde sıra geldi savunmaya

Gençlerbirliği 3891
Yayınlama: 12 Ocak 2023 Perşembe 09:19 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği'nde sıra geldi savunmaya

Spor Toto 1. Lig’de sezonun ilk yarısını 7 puanla son basamakta tamamlayan ve ikinci yarıya kadrosunu önemli ölçüde değiştirerek girmeye hazırlanan Gençlerbirliği, yasağı kaldırıp tahtayı açtıktan sonra başlattığı transfer çalışmalarında imzaları peş peşe attırıyor.

Kırmızı-siyahlılar, savunma ile orta alana iki takviye yapıp, Thomas Fontaine ve Abdullah Durak ile anlaştı. Başkent ekibin, savunmanın ortasına transfer ettiği 31 yaşındaki Madagaskar uyruklu aynı zamanda Fransız vatandaşı olan stoper Thomas Fontaine ile bir yılı opsiyonlu olmak üzere 1,5 yıllık kontrat yaptı.

Fransa’nın Olympique Lyon takımının altyapısında yetişen defans oyuncusu Thomas Fontaine, ülkesinde; Tours FC, AJ Auxerre, Clermont Foot, Stade Reims, FC Lorient ve AS Nancy ekiplerinde forma giydi. 31 yaşındaki deneyimli futbolcu, son olarak Bulgaristan Ligi takımlarından PFC Beroe’de görev yaptı.

Thomas Fontaine’nin takımı, 16 ekipli Bulgaristan Ligi’nde 10 sırada yer alıyor. Ligde son maçlar Kasım ayının ortasında oynanırken, PFC Beroe, deplasmanda oynadığı müsabakada Lokomotif Sofia 1929 takımını 2-1 yendi. Thomas Fontaine, 11’de başladığı bu mücadelede, ilk yarı sonunda oyundan alındı.

Son olarak Ankaragücü kadrosunda yer alan tecrübeli orta saha oyuncusu Abdullah Durak ile de bir yılı opsiyonlu, 1.5 yılık anlaşma yapıldı. Sarı-lacivertli ekibin geçen sezon Spor Toto 1.Lig’deki kadrosunda bulunan ancak bu sezonun başında bazı maçlarda görev aldıktan sonra kadroya giremeyen 35 yaşındaki Abdullah Durak, kariyerinde daha önce; Kastamonuspor, Kayserispor, Rizespor ve Kasımpaşa takımlarında da oynadı.

Orta alanda savunmaya dönük oyun anlayışı olan Abdullah, bir süredir Gençlerbirliği takımı ile hem Beştepe hem de Antalya kampında çalışmalara katılıyordu.

Kadrosunu yenileme çalışmalarına hücum hattı ile başlayan Gençlerbirliği, Faslı Mohammed Rasharlla, Ekvadorlu Jaime Ayovi, Romanyalı Gabriel Torje ve Portekizli Tiago Rodriques ile mukavele imzaladı.

Ä°lk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme