22 Eylül 2024 Pazar
DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.59 ₺
G.ALTIN 2,874.79 ₺
BTC 63,113.82 $
ETH 2,562.23 $
BİST 9,900.25

Gençlerbirliği'nin ilk yarı verileri çakıldı

Gençlerbirliği 3019
Yayınlama: 27 Aralık 2022 Salı 09:28 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği'nin ilk yarı verileri çakıldı

Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden ve sezon içinde 100. yaşını kutlamaya hazırlanan Gençlerbirliği, ilk devreyi büyük bir hayal kırıklığı içinde tamamladı.

Devrenin son maçında Bandıramspor’a sahasında 5-2 yenilen ve bu sezon en farklı mağlubiyetini alan kırmızı-siyahlılar, 18 haftalık süreçte, bir değerlendirme dışındaki tüm verilerde dibe vurdu.

İlk yarıyı 7 puanla ve son basamakta tamamlayan Gençlerbirliği, tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Başkent temsilcisi, ligde çıktığı son 12 maçın 11’ini kaybetti ve sadece bir beraberlik aldı. Kırmızı-siyahlılar, 4 takımın bir alt lige ineceği sezonda, ateş hattının bir basamak üzerindeki en yakın takım konumundaki Adanaspor’un 11 puan gerisinde. Son maçlar öncesinde, Türkiye Futbol Federasyonu’nun, Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden; Erzurumspor FK, Altay, Yeni Malatyaspor ve Denizlispor kulüplerine eksi 3 puan silme cezası uygulanacağını duyurması da kırmızı-siyahlı ekibe, zorlu Bandırmaspor maçı öncesinde motivasyon anlamında bir şey katamadı.

18 haftalık süreçte camiasını endişelendiren ve taraftarını çileden çıkaran Gençlerbirliği, bir değerlendirmede 3 rakibini geride bırakırken, diğer istatistiklerde saç baş yoldurdu. Kırmızı-siyahlılar, iç sahada galip gelemeyen tek takım konumunda.

Başkent temsilcisi, en az puan toplayan, en az kazanan, en çok mağlup olan, kalesinde en fazla gol gören ve en kötü averajı bulunan gibi olumsuz unvanlara sahip. Eryaman Stadı’nda 9 maç oynayan Gençlerbirliği, sadece bir beraberlik alırken, 8 maçı yitirmiş. Kırmızı-siyahlılar, deplasman karnesi bakamından 3 takımı geride bıraktı.

Dış sahada 9 maç oynayan kırmızı-siyahlılar, 1 galibiyet ve 3 beraberlik alıp 6 puan topladı. Şimşekler, bu alanda; 2 puanlı Adanaspor ile 3’er puan çıkarabilen Denizlispor ile Sakaryaspor’u geçmeyi başardı. Gençlerbirliği, 15 Ocak’ta başlayacak ikinci yarının ilk haftasında, kendisi gibi düşme hattının içinde yer alan Altınordu ile deplasmanda karşılaşacak.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme