22 Ekim 2024 Salı
DOLAR 34.25 ₺
EURO 37.10 ₺
STERLIN 44.57 ₺
G.ALTIN 3,008.37 ₺
BTC 69,443.77 $
ETH 2,753.84 $
BİST 8,654.39

Türk Telekom'un hocası A Milli Takıma mı gidiyor?

BASKETBOL 3267
Yayınlama: 21 Ekim 2024 Pazartesi 10:17 Kaynak: Haber Merkezi

Türk Telekom'un hocası A Milli Takıma mı gidiyor?

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Seçimli Genel Kurulu'nde yeniden göreve gelen Hidayet Türkoğlu'nun A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman ile yollarını ayırmayı planlarken yeni hoca arayışları da sürüyor.

Geçtiğimiz ay Fenerbahçe, Galatasaray-Panathinaikos maçında derbi maça gönderme yaparak 3-1 işareti yapan Ergin Ataman'ın Türkiye A Milli Takımı Basketbol Takımı'nda görev aldığı sürece basketbol milli takımına sporcu göndermeyeceğini açıkladı. Ergin Ataman, Fenerbahçe'nin açıklamasından hemen önce sarı-lacivertli camiadan özür dilemişti ancak Fenerbahçe Yönetimi geri adım atmamıştı. 
TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu da seçim öncesinde Fenerbahçe'yi ziyaret ederek konuyla ilgili fikir alışverişinde bulunmuştu.


2022 yılında A Milli Takım'ın başına getirilen Ergin Ataman'ın sözleşmesi devam etse de TBF yönetimi, tecrübeli başantrenör ile yollarını ayırmak istiyor.


Erdem Can mı geliyor

Geçtiğimiz yıllarda Türkoğlu ve yönetimi A Milli Takım başantrenörlüğü için Ergin Ataman ile anlaşmaya varsa da dönemin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da baskısı ile göreve Ufuk Sarıca getirildi. Söz konusu tarihte Ergin Ataman duruma büyük tepki göstermişti. Kulis bilgilerine göre ikili arasında o dönemden kalma bir gerginliğin devam ettiği de öğrenildi.

Ataman'ın görevden alınması durumunda Erdem Can'ın ismi de A Milli Takım başantrenörlüğü için konuşuluyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme