5 Temmuz 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.68 ₺
EURO 35.42 ₺
STERLIN 41.91 ₺
G.ALTIN 2,505.19 ₺
BTC 57,265.02 $
ETH 3,092.76 $
BİST 10,851.78

Cengiz Demirel

Cengiz Demirel

Türkiye-İspanya finali neden olmasın?

Yayınlama: 3 Temmuz 2024 Çarşamba 08:12 Okunma: 286

Son 16 turunda rakip Avusturya. Polonya ve Hollanda’yı 3 er golle yenmiş, ama her maçında da kalesinde gol görmüş. İsim olarak bu maçın favorisi. Ama Maç sahada kazanılıyor, sahada kaybediliyor.

Bu maça iyi konsantre olan ve çok iyi başlayan Millilerimiz, maçın başlarında  Merih’in attığı golle öne geçti ve tam anlamıyla maça 1-0 önde başladı.. Aslında erken gelen bu gol, hem takımımızı rahatlattı, hem de Montella’nın oyun sistemini rahatlattı.

Erken gelen gol takımımıza özgüven getirirken, üst düzey teknik oyuncularımızla geçiş oyununu iyi oynadık ve topu 3. bölgeye taşıyarak oyunun hâkimi olduk. Aynı zamanda da Avusturya’nın yapmış olduğu önde baskıyı kırmış olduk. Yani, daha önceki maçlarda kazandığımız topları uzun oynamak yerine, pas yaparak topu hücum bölgesine taşıdık ve rakibin baskısını boşa çıkardık.

Yalnız sıkıntı şu ki, Milli takımımız 3. Bölgeye iyi geçip, topu kontrolünde tutmasına rağmen, 3. Bölgede ofansif anlamda sıkıntı yaşadık. Bu belki forvetsiz oynamaktan kaynaklandı, belki de 3. Bölgede ofansif zenginliğimizin olmamasından kaynaklandı. Ama iyi bir turnuva takımı olmak istiyorsanız 3. Bölgede ofansif zenginliğinizin de iyi olması gerekiyor.

İlk yarıdaki savunma konsantrasyonumuz ve üstünlüğümüz, rakibe göre çok iyiydi, savunmayı çok oyuncu ile tutup rakibin pas bağlantılarını da keserek, Avusturya’ya hücumda şans tanımadık. Bu da ilk yarıya skor avantajı ile girmemizi sağladı.

İkinci yarıya başladığımızda, ilk yarıdaki savunma konsantrasyonumuzun altında başladık. Rakibe daha kolay geçiş imkanı sağlarken, hücumda rahat pas yapmalarına müsaade ettik. Bunun neticesinde de rakibe pozisyonlar verdik ama rakip değerlendiremedi.

59.dakikada yine bir duran topla skoru 2-0 yaptık ve iyice rahatladık derken, peşine yediğimiz duran top golüyle maçı bir anda sıkıntıya soktuk. Avusturya’nın baskısı her geçen dakika artarken, Çanakkale geçilmez hesabı yaptığımız savunmanın yanında Kaleci Mert’in son dakikada yaptığı kurtarış, çeyrek final biletini kazanmamıza yaradı.

Türkiye- İspanya finali neden olmasın dedim. Ama şimdi rakip Hollanda ve daha da zorlu bir rakip. Her turda daha zor rakipler olacak tabi ki. Hollanda karşısında sergileyeceğimiz performans üst düzey olursa. Türkiye İspanya Finali neden olmasın?

Tebrikler Milli Takım…

Tercüme