8 Eylül 2024 Pazar
ads
DOLAR 33.98 ₺
EURO 37.73 ₺
STERLIN 44.73 ₺
G.ALTIN 2,725.36 ₺
BTC 53,922.92 $
ETH 2,225.53 $
BİST 9,771.16

Türkiye'yi bekleyen büyük tehlike FIFA ve UEFA harekete geçti

FUTBOL 3496
Yayınlama: 13 Temmuz 2024 Cumartesi 10:48 Kaynak: Haber Merkezi

Türkiye'yi bekleyen büyük tehlike FIFA ve UEFA harekete geçti

Futbol Federasyonu Başkanlığı’na aday olan Servet Yardımcı’nın  geri çekildiğini açıklaması ve UEFA yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmesi FIFA ile UEFA’da büyük yankı buldu.

Seçimlere  siyasetin müdahil olduğuna kanat getirildiği takdirde Türk Milli Takımı ve Avrupa kupalarına katılacak takımlara  men cezası  gündeme gelebilir.

Siyasetin müdahalesi Türk futbolunu kaos sokacak şekilde yorumlandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın 18 Temmuz’da yapılacak Futbol Federasyonu seçimlerine açıkça müdahil olması ve Servet Yardımcı’ya çekil yönünde baskı yaptığı iddiası tehlikeyi de beraberinde getirdi.

YUNANİSTAN GERİ ADIM ATMIŞTI

FIFA ve UEFA Yunanistan’da  2006 yılında Futbol Federasyonu kanununda değişiklik yapılmasını siyasi  iradenin baskısı olarak değerlendirip, Futbol Federasyonunun bağımsız olması gerektiğini hatırlatarak uyarıda bulunmuş. Bu uyarı dikkate alınmadığı takdirde  Milli takım ve kulüpleri Avrupa  maçlarından men edileceğini bildirmişti. Yunanistan  Gençlik ve Spor Bakanı geri adım atarak  büyük bir cezadan kurtulmuştu.

TÜRKİYE  MEN EDİLİR Mİ?

18 Temmuz’da yapılacak  başkanlık seçiminde neden çekildiğini FIFA ve UEFA’ya anlatan Servet Yardımcı’nın sözleri üzerine  FIFA ve UEFA seçimlere  birer gözlemci göndermeyi kararlaştırdı. FIFA ve UEFA yetkilileri bazı kişilerle temas geçtiği  ayrıca eski  UEFA  Yönetim Kurulu üyesi Şenes Erzik ile görüşüp, bilgi aldığı öğrenildi.
FIFA ve UEFA seçimlere  siyasi iradenin baskı yapıp, müdahil olduğu yönünde  kesin kanata vardığı takdirde Türkiye’ye milli takım dahil, Avrupa kupalarına katılacak takımlarımıza men cezası gelmesi gündeme gelebilir.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme