18 Ekim 2024 Cuma
DOLAR 34.28 ₺
EURO 37.22 ₺
STERLIN 44.75 ₺
G.ALTIN 2,979.40 ₺
BTC 67,343.58 $
ETH 2,608.52 $
BİST 9,051.65

Yeni sezona yeni Gençlerbirliği

Gençlerbirliği 3523
Yayınlama: 10 Ağustos 2024 Cumartesi 12:48 Kaynak: Haber Merkezi

Yeni sezona yeni Gençlerbirliği

Geçtiğimiz sezon play-off oynama şansını son maçta kaçıran Gençlerbirliği, bu sezon ligin yeni ve güçlü ekipleri karşısında birbiri ardına yaptığı transferlerle yeni bir yapılanmaya gitti.

Geçtiğimiz sezon Teknik Direktör Sinan Kaloğlu’yla ligi tamamlayan Trendyol 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği bu sezon yeni yapılanmaya teknik direktör değişikliğiyle başladı. Başkent ekibi, Kaloğlu’yla yolları ayırarak Ersun Yanal ve İsmail Kartal gibi teknik adamların uzun yıllar yardımcılığını yapmış olan Recep Karatepe ile anlaştı. Haziran başında görevi devralan 47 yaşındaki teknik adam, Gençlerbirliği’nin çeşitli takımlara vermiş olduğu kiralık oyuncuları ile altyapı oyuncularının teknik ve fiziki kapasitelerini tespit etmek amacıyla bu oyuncu gruplarını 24 Haziran’da kampa aldı. 1 Temmuz’dan itibaren geçen sezondan kadroda yer alan oyuncuları da kampa dahil eden Recep Karatepe, bir taraftan da yeni bir kadro yapılanması için kolları sıvadı.

GELEN OYUNCULAR

Başkent ekibi yeni sezon yapılanmasında şu oyuncuları kadrosuna kattı:

Metehan Mimaroğlu, Mikail Okyar, Fıratcan Üzüm, Erhan Erentürk, Samed Onur, Peter Etebo, Sinan Osmanoğlu, Mete Kaan Demir (İkas Eyüpspor’dan kiralık), Michal Jan Nalepa, Zan Zuzek ve geçtiğimiz yıl yarım sezon Gençlerbirliği forması giyen Oğuzhan Berber’i kadrosuna katarken, sözleşmesi bu sezon sona erecek Ensar Kemaloğlu ile 2 yıllık sözleşme uzattı.

Kırmızı-siyahlı ekip aynı zamanda geçtiğimiz sezon çeşitli takımlara kiralık olarak verdiği; Berat Can Sebat (Karabük İdmanyurdu Spor), Abdullah Şahindere (Hacettepe 1945 Spor Kulübü), Musa Şahindere (Hacettepe 1945 Spor Kulübü), Gökhan Altıparmak (Hacettepe 1945 Spor Kulübü), Emirkan Demir (Hacettepe 1945 Spor Kulübü), Erdal Öztürk’ü (Sarıyer) kamp kadrosuna dahil etti.

GİDEN OYUNCULAR

Başkent ekibinde geçen sezon takım kadrosunda yer alıp bu sezon takımdan ayrılan isimler ise şu şekilde:

Oltan Karakullukçu (Maraş İstiklal), Arda Tuzcu (Batman Petrolspor), Miraç Asıltekin (Sakaryaspor), Musa Çağıran (Bursaspor), Siliki (Kulüpsüz), Melih Bostan (Konyaspor), Özgür Çek (Tokat Belediyesi Plevnespor Kulübü), Tiago Rodrigues (Penafiel), Chukwuma Akabueze (Kulüpsüz), Sambou Yatabare (Kulüpsüz), Abdullah Durak, Osman Ertuğrul Çetin (Kiralıktan Fenerbahçe döndü), Yiğit Efe Demir (Kiralıktan Fenerbahçe döndü), Francis Nzaba (Kiralıktan Başakşehir’e döndü) Shaocong Wu (Kiralıktan Başakşehir’e döndü), Gaetan Laura (Kiralıktan Samsunspor’a döndü).

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme